Ons verhaal

Huisrijk streeft ernaar dat iedereen met een glimlach kan wonen. De bewoner staat centraal met een sterke focus op duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen. Huisrijk-woningen worden prefab gebouwd met biobased materialen volgens de passief bouwmethoden en hebben de laagst mogelijke warmtevraag. Dit zou de norm moeten zijn.

Helaas is dit momenteel niet het geval in Nederland, met merkbare gevolgen voor het klimaat en je portemonnee! Wij zijn ervan overtuigd dat het anders kan en hebben het tot onze missie gemaakt om een beweging op gang te brengen die streeft naar een norm van klimaatpositief bouwen.

Hoe doen we dit? Door de duurzame woonvraag te koppelen aan aanbieders van passieve woningconcepten. We onderzoeken waar en welke behoeften er zijn en werken samen met bouwers en leveranciers om deze behoeften zo duurzaam, efficiënt en betaalbaar mogelijk te faciliteren. Dit doen we niet alleen. We geloven in de kracht van samenwerking. Samen met onze community en partners bouwen we aan een nieuw systeem waarbij we niet langer tevreden zijn met bijna energieneutrale woningen, waar starterswoningen weer betaalbaar zijn voor starters en waar woningen toekomstbestendig worden gebouwd, zoals het hoort.

Bewoner staat centraal

Iedereen moet kunnen wonen met een glimlach. We werken samen met onze community van inschrijvers om onze huizen zo goed mogelijk te laten aansluiten op hun behoeften.

Laagst mogelijke energievraag

Dankzij dubbel zoveel isolatie en drielaags glas hoef je bijna nooit je verwarming aan te zetten. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee.

Laagste hypotheekrente

Triodos Bank is een trotste partner van Huisrijk. Met hun biobased hypotheek bieden zij zeer aantrekkelijke voorwaarden voor Huisrijk kopers.

Constante luchtverversing

Met het slimme ventilatiesysteem ben je altijd omringd met frisse lucht. Niet alleen comfortabel, maar ook nog eens heel gezond.

Biobased materialen

Lage impact op het milieu door materialen die CO2 opslaan.

Prefab gebouwd

Hoge kwaliteit doordat de woningen onder ideale condities in de fabriek worden geproduceerd. 

Korte bouwtijd

Ongeveer 4 tot 6 maanden doorloop tijd voor de bouw van een Huisrijk-woning.

Lage energierekening

Doordat je Huisrijk-woning gasloos is en zelf stroom produceert, blijven je kosten voor energie laag.

Onze community

“De community is wat ons betreft een mooi initiatief om mensen samen te brengen met dezelfde normen en waarden. Mensen komen hier samen vanuit hun eigen ambitie en niet zoals bij andere initiatieven; dat je iets moet doen om bovenaan de wachtrij te komen staan.”

Lees het verhaal

Eva en Jeroen

“Ik sta achter het idee om met de community een beweging in gang te zetten. Het is geweldig om te zien dat de groep zo divers is. Jong of oud, het maakt niks uit!”

Lees het verhaal

Erik

“Het is een mooi initiatief om een beweging in gang te zetten die zich inzet voor: betaalbare woningen met een gezond binnenklimaat en minimale milieuvervuiling.”

Lees het verhaal

Rick

Kom in actie!

Ga voor wonen met een glimlach

& Schrijf je in bij Huisrijk

Snel navigeren

Startpagina

Ons verhaal

Nieuws

Portfolio

Contact

Meer info

Veelgestelde vragen

Privacy policy

Contact

013-8228697