Geïnteresseerd om je in te schrijven bij Huisrijk, maar twijfel je nog? Lees dan de beweegreden van Rick en hopelijk sluit jij je dan ook aan bij onze community.

Rick is 31 jaar en woont in Tilburg. Hij woont momenteel in een studentencomplex met dertig anderen. De meeste van zijn huisgenoten zijn bijna afgestudeerd, terwijl de rest werkt. Rick deelt de keuken en heeft een eigen slaap-, woon- en badkamer. Hij heeft een kelderappartement. Bij het zoeken naar zijn volgende woning is hij op zoek naar een appartement met meer lichtinval.

Ik hou heel erg van het gevoel van buiten zijn, van vrij zijn. Ik mijn huidige woning voel ik mij soms gevangen. Voor mij is een ideale woning dan ook een woning die licht aantrekt, die ademt, eigenlijk een soort van leeft. Dat Huisrijk biobased materialen wil gebruiken bij het bouwen van de woningen spreekt mij aan. Dit in combinatie met het passieve gedeelte, geeft mij vertrouwen dat er altijd frisse lucht is in de woningen. Een luxe die ik waarschijnlijk nooit meer als vanzelfsprekend zie.

Naast het feit dat er gewoon weg geen huizen te koop staan voor een bedrag dat ik kan lenen, vind ik de huizenprijzen echt ridicuul. Ik wacht dus nog even tot de markt weer inzakt. In de tussentijd moet ik mezelf toch onderdak bieden.

 Ik heb mezelf een tijdje terug ingeschreven bij Huisrijk. Ik zie het als een kans. In plaats van passief af te wachten, zoals bij andere platformen, heb ik nu de mogelijkheid om proactief deel te nemen. Het is een mooi initiatief om een beweging in gang te zetten die zich inzet voor: betaalbare woningen met een gezond binnenklimaat en minimale milieuvervuiling.