Geïnteresseerd om je in te schrijven bij Huisrijk, maar twijfel je nog? Lees dan de beweegreden van Eva en Jeroen en hopelijk sluit jij je dan ook aan bij onze community.

Jeroen en Eva wonen samen in Eindhoven. Ze wonen in een studentenhuis, omdat dit momenteel financieel beter uitkomt. Wanneer Eva afgestudeerd is willen ze een woning met meer leefruimte. Het liefst met een fijne tuin erbij en niet te ver uit het centrum.

Wij zijn bij Huisrijk terecht gekomen door het krantenartikel in het Eindhovens Dagblad. Toen we dit gelezen hadden sprak het ons gelijk aan. Wat ons aansprak was de duurzaamheid. We doen zelf al kleine dingen om ons bezig te houden met het milieu. Maar hoe mooi is het als je basisbehoefte ,wonen, al klimaatbewust is.

We zien meerdere vergelijkbare initiatieven voorbij komen, maar niet zo disruptief als Huisrijk. Wat je vaak ziet is dat ze bouwen, zoals ze al jaren bouwen en daar zonnepanelen op het dak leggen. Dit is dan de oplossing. We gaan nu van het gas af en willen vervolgens warmtepompen. Dit lijkt ons niet de oplossing voor lange termijn. Energie neutrale woningen zouden naar onze mening al lang een verplichte norm moeten zijn. We lopen in Nederland gigantisch achter.

Het feit dat jullie eerst nagaan waar de vraagt ligt en op basis daarvan willen gaan bouwen vinden we een goed initiatief. Het is belangrijk om goed na te denken hoe er gebouwd moet worden. We willen geen tijdelijke oplossing, maar een woning die toekomstgericht is.

De community is wat ons betreft een mooi initiatief om mensen samen te brengen met dezelfde normen en waarden. Mensen komen hier samen vanuit hun eigen ambitie en niet zoals bij andere initiatieven; dat je iets moet doen om bovenaan de wachtrij te komen staan.