Geïnteresseerd om je in te schrijven bij Huisrijk, maar twijfel je nog? Lees dan de beweegreden van Erik en hopelijk sluit jij je dan ook aan bij onze community.

Erik was recentelijk, samen met zijn echtgenote, geïnteresseerd in een fraai nieuwbouwproject voor senioren met gemeenschappelijke voorzieningen, maar uiteindelijk hebben ze zich toch teruggetrokken. Dit was een weloverwogen keuze. Ze wilden hun huidige huis – in een fijne omgeving met veel openbare voorzieningen – nu toch nog niet verlaten en omruilen voor een nieuwe woonlocatie. Ook het uiteindelijke financiële plaatje heeft zeker een rol gespeeld.

Een paar dagen later kwam Erik in het ED het artikel van Hurks en Huisrijk tegen. Dit vond hij zo interessant dat hij de telefoon heeft gepakt en contact heeft opgenomen met één van de oprichters van Huisrijk. Hij geeft aan dat hij zo geënthousiasmeerd was van het verhaal en de onderbouwing en dat hij zich nu ook graag inzet voor de community.

Jullie zijn een groeiende organisatie. De doelstelling en de manier van bouwen spreekt mij enorm aan. Ik ben iemand die erg met milieu bezig is. Zeven jaar geleden was ik vrijwel de eerste in mijn directe woonomgeving met zonnepanelen.

Jullie zijn nog vol in ontwikkeling, maar dat is logisch. De oplossing heb je niet in één dag. De community kan er echter nu al wel voor zorgen om de ontwikkeling te versnellen. Ik deel graag inzichten met jullie.

Ik heb bij een grote organisatie in Eindhoven gewerkt. Het is belangrijk om dingen los te maken bij mensen. Je moet mensen niet dwingen, maar de ruimte geven om te ventileren. Ik sta achter het idee om met de community een beweging in gang te zetten. Het is geweldig om te zien dat de groep zo divers is. Jong of oud, het maakt niks uit!

Ik vind het milieu een belangrijk gegeven. Is het voor mij nog belangrijk? Nee, maar wel voor mijn kinderen. De toekomst baart me zorgen. Ook al zal ik er zelf wellicht niet veel van meemaken. Dat betekent echter niet dat ik mij er niet voor in kan zetten.