Huisrijk heeft als missie om toekomstbestendig wonen toegankelijk te maken voor iedereen. Duurzaam, comfortabel en betaalbaar.
Hierbij staat de bewoner altijd centraal. Maar wie is deze bewoner eigenlijk? En hoe woont hij of zij zich rijk in onze woningen.
Deze vragen en meer beantwoorden ze zelf.

Jeske interview

Naam : Jeske 
Leeftijd : 30 jaar
Status : Alleenstaand

Huidige woonsituatie:
Appartement in kleinschalig complex

Woonbehoefte:
Toekomstbestendig, slim en efficiënt

Op zoek naar:
Woonhuis

Jeske woont in een kleinschalig appartementencomplex in Tilburg. Daar is een oude sigarenwinkel omgebouwd tot drie huur woningen.

“Het is oké wonen waar ik nu zit, ik heb zelfs een klein tuintje. Maar ik stoor mij aan de inefficiëntie. Krijg ik een nieuwe keuken, is deze alweer op gas. Dit omdat het te duur is om een extra stop toe te voegen aan de stoppen kast. Daar baal ik van. Ik mis daar echt het toekomstbestendig wonen.”

"Kocht je vroeger voor een appel en ei een woning, nu gaat het om 4x je brutosalaris"

Kopen in de huidige markt is voor Jeske helaas uitgesloten en zelfs het vinden van een energie slim appartement lijkt onmogelijk. “Ik heb bij het zoeken van een appartement hier echt op gelet, maar ik kan nergens een energie neutrale woning huren, laat staan kopen. Waar je vroeger voor een appel en een ei nog een woning kocht, heb je nu bijna 4x je bruto salaris nodig om überhaupt iets te krijgen. “

"Toekomstgericht wonen betekent voor mij dat je er kunt groeien"

Jeske wil graag wonen met één oog op de toekomst. Dit wordt door haar op verschillende manieren geïnterpreteerd. “Toekomstgericht wonen betekent voor mij dat je er kunt groeien, alleen beginnen en doorgroeien naar een gezin. Daarvoor mis ik nu gewoon de ruimte.” Spottend voegt ze daar aan toe: “Niet dat ik nu al aan kinderen denk hoor.”

“In de woning van Huisrijk is die ruimte er wel en zie ik de slimheid en efficiëntie terug die ik belangrijk vind. Het is ook wel fijn om iets goeds achter te laten voor de kinderen van later. En eigenlijk is het ook gewoon achterhaald om te bouwen met bakstenen.”